noutati pepetour excursii in canoe alte excursii echipa pepetour poze din excursii jurnal de calatorie diverse articole case de vacanta  
  © Equillon Group   
    Equilibrium
    20 de reguli la munte
    „Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”
    Rucsacul si umplerea lui
    Focul - prieten, nu dusman
    Utilitatea parazapezilor
    Apa la munte
    Tabel cu durata de viata a deseurilor
    Decalogul lui Luis Trenker din cartea “Meine Berge”
    In miez de noapte undeva in Anina
    Ce au făcut broaştele în noaptea de 23 - 24.august.1992?
 In miez de noapte undeva in Anina
In miez de noapte undeva in Anina

Text: Peter Gropsian, Timisoara


Dupa lasarea intunericului, cerul s-a impartit in doua... incepeau pregatirile pentru o noapte deosebita.
O parte a cerului era strapunsa de fulgerele care ne incantau privirile, iar de cealalta parte a cortului... o stea cazatoare i-si cauta sfarsitul undeva prin calea lactee.
Nu departe de Anina, pe un drum de caruta, la cativa metri deasupra soselei, eram noi... intr-un cort cu forme neobisnuite privirii.
Forma lui ciudata se apropie foarte mult de cea a avionului invizibil B2, dar fara aripi.
Cand trecea vreun turist sau localnic pe langa cort... inlemnea, dupa care alegea din ciclul de intrebari fara rost: „Ati venit?... Ati sosit?” pe cea mai potrivita: „Ati venit cu cortu’?”. Oricum, nu exista unu’ sa nu se impiedice sau sa nu se intample ceva cand trecea pe langa cort.
Vremea ploioasa si oboseala acumulata peste zi trebuia sa ma adoarma, insa cainii ce latrau de dupa gardul unei fabrici din apropiere si masinile ce treceau in mare viteza in miez de noapte nu-mi dadeau voie sa dau de somnul de care aveam atata nevoie.
Doi indragostiti ce se plimbau pe sosea au hotarat ca ar fi mai interesant si mai romantic daca s-ar plimba pe drumul ce duce-n sus prin padure. Undeva pe acest drum de caruta eram si noi intr-un con de umbra...insa lungiti in cort. Orbiti de un amarat de bec ce era in curtea fabricii, nu au observat ca se apropie de ceva mai mare care statea nemiscat in mijlocul drumului.
Eu cum nu puteam sa dorm... am deschis ochii, am ciulit urechile si-am asteptat. Ei se apropiau de noi si-si vorbeau de-ale lor si deodata se opresc. Ea il intreaba-n soapta: „Ce-i acolo?”. „Nu stiu ce-i. E cort sau ce-i ? Ia dute sa vezi...”
    mai departe >>
Ing. PETER GROPSIAN
ghid national de turism & monitor de schi
pepetour@equillon.ro
0745 354924
Ultimele vesti pepetour via email: