noutati pepetour excursii in canoe alte excursii echipa pepetour poze din excursii jurnal de calatorie diverse articole case de vacanta  
  © Equillon Group   
    Equilibrium
    20 de reguli la munte
    „Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”
    Rucsacul si umplerea lui
    Focul - prieten, nu dusman
    Utilitatea parazapezilor
    Apa la munte
    Tabel cu durata de viata a deseurilor
    Decalogul lui Luis Trenker din cartea “Meine Berge”
    In miez de noapte undeva in Anina
    Ce au făcut broaştele īn noaptea de 23 - 24.august.1992?
 20 de reguli la munte
5 reguli privind echipamentul celor ce pleacă īn drumeţie

Nu īncărcaţi peste măsură rucsacul cu lucruri inutile, dar nu renunţaţi la nimic ce v-ar putea fi absolut necesar īn anumite īmprejurări.
Sacul de dormit, izolirul trebuie puşi īn saci de nailon. Lenjeria murdară şi cea curată trebuie puse deasemenea īn saci.
Echipamentul excursionistului trebuie să fie uşor, călduros, lesne de manevrat, simplu, practic, lipsit de ornamente exterioare inutile.
Īn marş īmbrăcaţi-vă cāt mai uşor, īnsă fără a intra īn concurenţă cu prietenii care fac plajă la mare, avīnd īntotdeauna cel puţin şortul şi un maieu.
La popasuri, indiferent dacă vi se pare că arde soarele, adăugaţi o bluză sau un pulover peste īmbrăcămintea de pānă atunci. Nu uitaţi că o şapcă, un batic, etc., vă apără de insolaţie, de curenţi reci, de praful drumului.

5 reguli de pregătire a unei drumeţii īn grup Alegeţi-vă partenerii de excursie dintre colegii sau cunoscuţii cu care vă īnţelegeţi cel mai bine, īn cuvāntul cărora aveţi deplină īncredere, sănătoşi, cu judecata matură, iubitori ai naturii. Pentru cei pe care nu aţi avut prilejul să-i cunoaşteţi mai deplin, e suficientă părerea celor īn care aveţi īncredere.
Īn excursie, toţi membrii grupului participă īn mod egal la toate activităţile, pe măsura puterilor lor fizice. Nu stabiliţi ierarhizări, dar fiecare trebuie să aibe o sarcină anume ( īnălţarea corturilor, pregătirea māncării, adunarea lemnelor pentru foc etc. ) care pot fi īndeplinite prin rotaţie.
Īntr-un grup format din mai mulţi excursionişti, sau chiar din trei sau numai din două persoane, trebuie să existe un conducător care la nevoie să poată lua hotărāri pe care să le urmeze toţi. De obicei acest conducător se impune prin prin purtarea şi cunoştinţele sale, prin īnsuşirile care-l fac preţuit şi iubit de ceilalţi.
Īntregul grup trebuie să-şi acorde pasul şi să-şi propună
    mai departe >>
Ing. PETER GROPSIAN
ghid national de turism & monitor de schi
pepetour@equillon.ro
0745 354924
Ultimele vesti pepetour via email: