noutati pepetour excursii in canoe alte excursii echipa pepetour poze din excursii jurnal de calatorie diverse articole case de vacanta  
  © Equillon Group   
    Equilibrium
    20 de reguli la munte
    „Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”
    Rucsacul si umplerea lui
    Focul - prieten, nu dusman
    Utilitatea parazapezilor
    Apa la munte
    Tabel cu durata de viata a deseurilor
    Decalogul lui Luis Trenker din cartea “Meine Berge”
    In miez de noapte undeva in Anina
    Ce au făcut broaştele în noaptea de 23 - 24.august.1992?
 „Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”
„Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”

Era dimineata, eram de cateva zile intr-o tabara de corturi si tocmai ne pregateam pentru o excursie de o zi, deci nu ne-a mai ramas nimic altceva decat sa mai punem ceva de mancare, o pelerina si ceva apa de baut si eram gata de plecare. Mai aveam un lucru de facut, sa merg pe la corturi si sa dau trezirea. Dar inainte de asta am zis sa trag o tura pana la WC-ul taranesc pe care l-am construit o parte din participantii la tabara, ca sa nu trebuiasca sa stau la coada mai tarziu.
In drum spre WC mi-am prins pedometrul (un aparat de masura de marimea unei busole care masoara pasii si transforma apoi in metri, pentru a masura distanta parcursa pe jos) de curea, pentru ca nu aveam unde sa-l prind altundeva. Am ajuns la WC, am deschis cureaua, am atins din greseala pedometrul si a cazut direct in WC.
Imediat mi-am amintit ce mi-a zis tata inainte sa vin in tabara... „La armata, daca ti se ordona sa te bagi in WC, nu ai nici o alta optiune decat sa te bagi in WC”... si asta am fost nevoit sa fac. Am intrat cu capul in jos cu mainile intinse, si cu picioarele in sus... usor usor pana am reusit sa ating pedometrul. Morala: „Ai grija ce spui, ai grija ce asculti, ai grija ce gandesti”

Text: Peter Gropsian (pepe), Timisoara, toamna 2005
     
Ing. PETER GROPSIAN
ghid national de turism & monitor de schi
pepetour@equillon.ro
0745 354924
Ultimele vesti pepetour via email: